Groen, Open VLD en Verenigd Overijse lanceren Team 3090

24 Maart 2024

Groen,  Open VLD en Verenigd Overijse lanceren Team 3090

“Blauw en Groen hebben de afgelopen 6 jaar bewezen dat samenwerken over de partijgrenzen heen werkt. Vandaar de oproep onze ploeg – Team 3090 - te komen versterken. Elke Overijsenaar die zich betrokken voelt bij zijn gemeente, is welkom bij ons.” – Peter Lombaert

Groen Overijse is verheugd te kunnen aankondigen dat we in oktober 2024 samen met meerderheidspartner Open VLD met een nieuwe naam naar de kiezer trekken. Samen met het recent opgerichte Verenigd Overijse worden we Team 3090. Het team bestaat uit een diverse groep geëngageerde mensen die graag op lokaal niveau de daad bij het woord voegen. Samen zetten we onze schouders onder een Overijse waar iedere inwoner zich thuis voelt en goed in zijn vel. Het DNA van deze lijst? Geëngageerd, constructief, open, duurzaam & sociaal.

Mooie resultaten

De ruggengraat van de lijst wordt gevormd door het kartel van Groen en Open VLD. Samen kunnen we mooie resultaten voorleggen na onze deelname aan de meerderheid tijdens de afgelopen legislatuur. De blauw-groene samenwerking zette in heel Overijse sterk in op de vernieuwing en verbetering van de openbare ruimte en de wegeninfrastructuur. Denk maar aan de aanleg van  parken, speeltuinen, voet- en fietspaden en groene longen. In tegenstelling tot andere gemeenten bleef Overijse gevrijwaard van wateroverlast dankzij rioleringsprojecten, onthardingen en de extra ruimte die we aan beken en rivieren gaven. De stapsgewijze uitrol van het mobiliteitsplan zorgt voor duurzamer en veiliger verkeer.

De dynamische ploeg beseft dat het werk nog niet af is. Team 3090 wil zich verder inzetten om Overijse sneller klimaatneutraal te maken.

3 partners

“Team 3090 denkt globaal en werkt lokaal. Op deze manier gaan we voluit voor de ontwikkeling van een welvarend en zorgzaam Overijse. We zetten de Overijsenaren op ‘1’ met plannen voor hun dorp, hun wijk en hun straat, aldus Open VLD schepen Sven Willekens.

Groen schepen Peter Lombaert: “Een team dat werk maakt van veilige woonstraten waar het ook aangenaam fietsen en wandelen is, en er alles aan doet om Overijse zo snel als mogelijk sociaal klimaatneutraal te maken … daar engageer ik me graag voor!”

Met een open blik wil het blauw-groene kartel samenwerken met alle Overijsenaren die zich politiek inzetten voor Overijse. Dat verklaart de uitbreiding met Verenigd Overijse, de nieuwe politieke beweging die recent het daglicht zag. Alan Pauwels: “Verenigd Overijse ontstond als een onafhankelijke politieke beweging, los van elke nationale politieke partij. Onze focus ligt voor de volle 100% op lokale aangelegenheden. We konden ons perfect vinden in het project Team 3090 dat van Overijse een plaats wil maken waar iedere inwoner zich thuis en goed in zijn vel voelt.”

Uitdagingen én oplossingen

De uitdagingen voor alle gemeenten zijn gigantisch, ook voor Overijse. Mobiliteit, wonen, welzijn, lokale economie, voor elk van deze traditionele thema’s biedt Team 3090 innovatieve oplossingen. Daarnaast staat Overijse echter ook voor specifieke uitdagingen: hoe gaan we om met de verstedelijkingsdruk vanuit Brussel en de wijzigende demografie, hoe bewaren we het groene karakter van de gemeente, hoe omarmen we de eigenheid van ieder gehucht … Team 3090 wil met zijn programma ook deze uitdagingen aangaan. 

We zullen met een open en transparant bestuur de inwoners actief betrekken bij besluitvorming en beleidsvorming.

Iedereen welkom

Team 3090 roept alle Overijsenaren op om ideeën en suggesties over hun omgeving te delen. Tijd voor een babbel? Zin om mee te werken? We verwelkomen je met open armen!

“Blauw en Groen hebben de afgelopen 6 jaar bewezen dat samenwerken over de partijgrenzen heen werkt. Vandaar de oproep, kom onze ploeg – Team 3090 - versterken. Elke Overijsenaar die zich betrokken voelt bij zijn gemeente, is welkom bij ons.”, aldus Groen schepen Peter Lombaert.

In dit belangrijke verkiezingsjaar heeft Groen Overijse jouw steun meer dan ooit nodig. We zijn op zoek naar kandidaten, plaatsen voor verkiezingsaffiches, mensen die willen meedoen aan deur-aan-deur, die een debat thuis willen organiseren, … Wil jij team Groen Overijse komen versterken? Aarzel niet contact op te nemen met onze voorzitter [email protected] of klik hier.

Neem zeker ook eens een kijkje op team-3090.be/ of volg Team 3090 via Facebook of Instagram.